Trafic-Gratis.ro

Sursa ta de trafic gratuit

5 lucruri de baza de verificat înainte să cumpărăm ochelari protecție PC

Lucrați mult în fața unui ecran și prezentați unul sau mai multe dintre simptomele de mai jos:

✔︎ Dureri de ochi
✔︎ Oboseala ochilor
✔︎ Mâncărime la nivelul ochilor
✔︎ Roseata la nivelul ochilor
✔︎ Dureri de cap
✔︎ Probleme de somn.

Dacă vă recunoașteți doar în unul dintre aceste simptome, atunci trebuie să beneficiați de ochelari care blochează lumina albastră, numiți uneori și ochelari protecție PC.

Iată deci cele 5 lucruri de verificat înainte de a cumpăra ochelari anti-lumina albastră sau ochelari protecție PC. Am clasat aceste elemente în ordinea importanței lor, primul fiind cel de baza.

1) Bandă de filtrare (foarte importantă sau chiar cea mai importantă)

Trebuie să fie UV400 (baza), ceea ce înseamnă că filtrează orice sub 400 nanometri (UV).

Apoi, pentru lumina albastră, trebuie să filtreze cel puțîn de la 400 la 450 nm, dar chiar mai bine dacă este de până la 490 nm.

De fapt, majoritatea lentilelor pentru ochelari protecție PC recomandate de ochelaripc.ro se mulțumesc să filtreze doar de la 400 la 430 nm. Este mai bine să optați pentru o soluție de protecție maximă, mai degrabă decât pentru o pereche de ochelari cu un cadru frumos, dar foarte puțînă protecție .

2) Viteză de filtrare pe această bandă

Trebuie să fie de cel puțîn 60%, dar cu cât este mai mare și peste o bandă largă, cu atât mai bine!

Vă rugăm să rețineți, aici vorbim despre rată de filtrare pe bandă de 400-490 nm.

Dacă ochelarii filtrează doar pe 400-430 nm, atunci rată de filtrare ar trebui să fie peste 90% pe o bandă atât de redusă, dacă nu este cazul, acești ochelari vă vor proteja foarte puțîn, vor fi mai mult un gadget.

Evident, cel mai bine este să ai cel mai mare procent de protecție pe bandă cea mai înaltă.
3) Scopul achiziționării unor ochelari protecție PC
Există 3 criterii principale:
✔︎ Câte ore pe zi petreceți în față unui ecran

✔︎ Dacă stați seara târziu în fața ecranului

✔︎ Dacă îi folosiți doar pentru ecran sau dacă aveți nevoie de alte funcții
Dacă lucrați multe ore pe zi și mai mult dacă lucrați seara, atunci ar trebui să alegeți o protecție ridicată: 85% sau 93% protecție pe banda de 400-490 nm.
Dacă aveți nevoie de o redare bună a culorilor sau faptul că nuanțele culorilor sunt schimbate nu este prea important:

* Dacă aveți nevoie de o redare bună a culorilor pentru a viziona filme de exemplu sau jocuri video sau pur și simplu nu doriți să se schimbe culorile, atunci va trebui să luați lentile transparente, care să ofere o protecție de 60% pe bandă de 400-490 nm (cel mai bine se face în sticlă transparentă).

* Altfel, în cazul în care culorile nu contează pentru dvs., va fi mai bine să alegeți o protecție mai mare (pornind de la 70% în sus).

Dacă doriți să combinați două funcții în același timp, pentru a evita să cumpărați două perechi pentru utilizări diferite. De exemplu, aveți nevoie și de viziune nocturnă, atunci veți opta pentru ochelari protecție PC cu lentile antireflex.
4) Calitatea sticlei
Policarbonat de calitate optică, fabricat în Franța sau în Japonia sau într-o altă țară recunoscută pentru calitatea acestui material.

5) Stil
Secundar pentru că ceea ce vrem mai presus de toate este protecție atunci când cumpărăm acest tip de ochelari, dar nu putem omite acest criteriu.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *